Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Brsečine se priključuju na vodoopskrbni sustav

28.03.2018 u 11:11

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima i predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Lukša Matušić obišli su će u utorak radove na izgradnji priključnih cjevovoda na vodoopskrbnu mrežu naselja Brsečine.
Radovi se izvode na tri lokacije; području zapadnog dijela naselja (Brdari) gdje je predviđena izvedba 342 metra cjevovoda, na predjelu sjevernog dijela naselja (Potkondžilo) gdje se izvodi oko 200 metara cjevovoda te konačno na istočnom dijelu, Senju, gdje će se postaviti 320 metara cjevovoda.

„Nakon ovih radova cijele Brsečine će imati vodu. Nastavljamo dalje i prema Trstenome. Projekt Dubravica se također radi u suradnji s Općinom Dubrovačkom primorje, no sigurno idemo u smjeru rješavanja cjelokupne vodoopskrbne infrastrukture na području Grada Dubrovnika," rekao je gradonačelnik Franković. 

"Vodovod vodi računa i o prigradskim naseljima. nam je riješiti problem i mještana Trstenog u narednog periodu," kazao je prilikom obilaska radova predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.  

Investicija je ukupno vrijedna 630.000,00 kuna (bez PDV-a), a završetkom izgradnje priključnih cjevovoda u ukupnoj dužini od 862 metra za sve stanovnika Brsečina stvoreni su preduvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav.