Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Demanti netočne informacije - Dubrovački vjesnik

11.04.2020 u 15:05

Na internetskom portalu Dubrovačkog vjesnika te Facebook stranici portala objavljena je netočna informacija kako je na do izljeva u Pilama došlo unatoč redovitom održavanju kanalizacijske crpna stanica Pile te da je ta crpna stanica i dalje slaba točka gradskog sustava odvodnje otpadnih voda.

Uzrok izljeva otpadnih voda u Pilama nije problem u radu kanalizacijske crpne stanice Pile, već je do izljeva došlo zbog radova na cjevovodu javne odvodnje na Ulici Iva Vojnovića, a što je Vodovod Dubrovnik komunicirao s javnošću u više navrata.

Naime, zbog hitno potrebne sanacije cjevovoda kojim se otpadne vode cijelog istočnog dijela grada, od Zlatnog potoka preko povijesne jezgre, odvode do pročistača na Petki bilo je nužno ugasiti sve crpne stanice na tom potezu za vrijeme trajanja radova. Stoga je Vodovod Dubrovnik obavijestio javnost o pojavi povremenih izljeva otpadnih voda na crpnim stanicama Pile i Libertas do kraja sanacije.

Iako je bilo predviđeno da radovi već budu dovršeni, zbog zastoja u dobavi potrebnog materijala iz inozemstva kao posljedice ove zdravstvene krize kraj radova prolongiran je do kraja sljedećeg tjedna.

Kanalizacijska crpna stanica Pile uredno funkcionira, a zamjenom i drugog crpnog agregata novim tipom tehnologije značajno je poboljšana njena učinkovitost.