Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Dovršena sanacija kanalizacije u Getaldićevoj ulici

17.04.2019 u 10:41

Više od 15 kubika raznog materijala, od pijeska i stvrdnutog injektiranog betona do velikih količina masnoće djelatnici Vodovoda Dubrovnik izvadili su iz kanala mješovite odvodnje u Ulici Marina Getaldića u povijesnoj jezgri. Ovaj sekundarni kanal sada je dubinski očišćen u dužini od pedesetak metara, od Straduna do Ulice od Puča.

„Radove na čišćenju ovog kanala započeli smo krajem prošle godine i, uz kraću pauzu oko Feste svetog Vlaha, trajali su do sada. Riječ je bila o zahtjevnom projektu jer je sam kanal bio začepljen na više mjesta, a najveći problem predstavljao je injektirani beton koji je prilikom obnove domova u povijesnoj jezgri svoj put pronašao do kanala odvodnje i tu se stvrdnuo. Ali djelatnici Vodovoda su i taj problem uspješno riješili i kanal je doveden u prvobitno stanje, što nam je i bio glavni cilj“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić. Naglasio je i kako su ovi radovi, koje je Vodovod izveo vlastitim sredstvima, nastavak aktivnosti na sanaciji sustava odvodnje povijesne jezgre.

„Vodovod konstantno nadzire sustav odvodnje i reagira proaktivno. Dakle, trudimo se riješiti probleme i prije nego nastanu, ali za konačno rješenje kanalizacijskog sustava povijesne jezgre bit će potrebno dovršiti sanaciju glavnog kanala ispod Straduna. Što se tiče tog projekta, do kraja godine očekujemo dovršetak tender dokumentacije i raspisivanje natječaja, a sami radovi trebali bi početi početkom iduće godine. Do tada ćemo nastaviti s čišćenjem sekundarnih kanala“ – istaknuo je Matušić.

Vodovod je u sklopu ove investicije zamijenio i dotrajalu vodovodnu cijev u ovoj ulici, pa ona sada spremno dočekuje novu turističku sezonu.