Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Građevinska dozvola za kanalizaciju u Suđurđu

24.05.2018 u 14:52

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika u ponedjeljak 23. svibnja 2018. izdao je građevinsku dozvolu za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Šipana, naselja Suđurađ.

Građevinskom dozvolom investitoru Vodovodu Dubrovnik d.o.o. dozvoljava se gradnja sustava koji uključuje gravitacijske kanale i tlačni cjevovod te uređaj za pročišćivanje otpadnih voda.

Ovom investicijom ujedno će se riješiti veliki problem s kojim se svake sezone suočavaju u Suđurđu, gdje dolazi do izljeva kanalizacije na središnjem trgu. Naime, u sklopu radova na kanalizacijskom sustavu rekonstruirat će se postojeća riva i glavni trg ispred ljetnikovca Skočibuha, a izmjenom dotrajalih cijevi riješit će se problem izlijevanja u srcu turističke sezone kada zbog većeg opterećenja sustav kolabira.

Projekt kanalizacijskog sustava Šipana, drugo je u nizu ulaganja u komunalnu infrastrukturu Elafita, nakon ranije dobivene dozvole za sustav Lopuda, a očekuju se još dozvole za Kalamotu i Luku Šipansku.

Izgradnja kanalizacijske mreže na Elafitima jedan je od najznačajnijih investicija u razvoj vodno-komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika i važan preduvjet razvoja ovog područja.