Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Nakon Pila Vodovod zamijenio pumpu i na Batali

11.03.2020 u 11:59

Zamjenom crpnog agregata u kanalizacijskoj crpnoj stanici Batala Vodovod Dubrovnik nastavio je trend ulaganja u modernizaciju opreme i poboljšanje sustava odvodnje otpadnih voda na području Grada Dubrovnika. Kao i u slučaju zamjene agregata na KCS Pile, nije se radilo tek o zamjeni starog za novi već o postavljanju novog tipa uređaja.

„Kao i u Pilama, i ovdje smo imali postavljen testni uređaj koji se također pokazao boljim rješenjem od dosadašnjih pumpi pa smo sada zamijenili i drugu pumpu. Cilj nam je optimizirati rad najvažnijih crpnih stanica jer su one okosnica našeg sustava odvodnje“  – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao kako je i ovu, oko 350 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod financirao vlastitim sredstvima.

Uz zamjenu crpnog agregata obavljeno je i čišćenje cjelokupne crpne stanice u sklopu redovnih priprema sustava odvodnje za izazove koje nosi svaka turistička sezona.

„Započeli smo s našim dijelom priprema za turističku sezonu. Tako su djelatnici Vodovoda jučer očistili crpnu stanicu Zlatni potok, a danas i ovu na Batali. Sada ćemo do sezone pregledavati i čistiti sve naše kanalizacijske objekte i mrežu javne odvodnje na području Dubrovnika“ – najavio je Matušić te naglasio da je cilj osigurati da i ova sezona prođe bez incidenata.