Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Početak radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava Majkovi-Dubravica

11.06.2018 u 14:30

Izgradnja vodopskrbnog sustava Majkovi-Dubravica u potpunosti je financirana EU sredstvima. Radove su obišli gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić sa suradnicima i načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

''Nakon dobre suradnje, koja je bila vidljiva na JP Libertas, Grada Dubrovnika i susjednih općina, ovo je nastavak suradnje u kojoj zajedno djeluju Grad i Općina Dubrovačko primorje. Investicija je preko sedam milijuna kuna, za koju su osigurana bespovratna EU sredstva'', rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Realizacijom projekta osigurat će se pitka voda za stanovništva i protupožarna zaštita naselja Majkovi.

''Na radilište su stigle cijevi za cjevovod koji će, u dužini od 5,5 kilometara, dovesti vodu od Riđice do Majkova gornjih i Majkove donjih te će ostati odvojak za naselje Dubravicu i vodospremu na Prijevoju. Ovim projektom zajednički rješavamo pitanja od najveće važnosti, a to je trenutačno vodoopskrba. Krenuli smo s javnim prijevozom, nastavljamo s vodoopskrbom, a čeka nas pitanje otpada i ostalih komunalnih djelatnosti'', kazao je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, dodajući kako bi do kuća voda trebala stići kroz godinu dana.

Projekt se sastoji od tlačnog cjevovoda Riđica - VS Rožetići u duljini od 1254 metra, vodospreme Rožetići te gravitacijskog cjevovoda VS Rožetići - Majkovi u duljini od 4301 metra. Izvodi se prema projektnoj dokumentaciji izrađenoj od tvrtke Hidrokonzalt d.o.o., Split. Izvođač radova je tvrtka Dubrovnik ceste d.d., a stručni nadzor nad izgradnjom izvodi tvrtka Terra d.o.o. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci.

Ukupna vrijednost radova iznosi 5.948.414.01 kuna, odnosno 7.435.517.51 kuna s PDV-om, a bespovratna sredstva osigurana su od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.