Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Radovi na pročistaču pitke vode privode se kraju

09.05.2018 u 15:31

Jedan od najvažnijih gradskih projekata pri samom je kraju. U uređaj za pročišćavanje vode u Komolcu ugrađeno je 90 posto opreme, a kako radovi napreduju uvjerio se iz prve ruke i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je obišao gradilište s upravom Vodovoda i novinarima.

''Ostaju još završni radovi i u lipnju počinjemo s probnim radom pročistača'', najavio je gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska objekta.

Prvo vrijeme uređaj će biti u probnom radu, koliko bude potrebno da prođu sva testiranja. ''Vjerujem da će jesen pred nama proći uredno, bez ikakvih zamućenja, tada će već uređaj biti u punoj funkciji'', kazao je gradonačelnik Franković, ističući kako radovi teku prema planu i da ne bi trebalo biti nikakvih kašnjenja. Time bi završila prva faza radova na pročistaču, nakon koje slijede preostale dvije faze, za koje se već obavljaju pripreme.

Od radova u tijeku izvodi se povezivanje uređaja s hidrotehničkim tunelom Srđ za spoj pročistača sa sustavom opskrbe grada. U samoj građevini u tijeku je montaža jedinica za pročišćavanje vode te njihovo cijevno povezivanje sa sustavom. Radi se i na elektropovezivanju ugrađene strojarske opreme s kontrolnim jedinicama, a izvode se i završni građevinski radovi na unutarnjem uređenju te krovištu zgrade.

Nastavlja se izgradnja potpornog zida pristupne prometnice objektu kao i opsežni radovi zemljanog iskopa za spojne cjevovode, koji će omogućiti povezivanje pročistača s budućim spremnikom pitke vode te dodatnim postrojenjem za pročišćavanje vode na bazi aktivnog ugljena, što je zaseban projekt II. faze.