Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Saniran i moderniziran glavni vodoopskrbni čvor na Domu zdravlja

05.05.2020 u 14:51

U vikend akciji Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je glavni vodoopskrbni čvor na Domu zdravlja. Dotrajali čvor sada je moderniziran.

„Radovi na raskrižju kod Doma zdravlja nastavak su aktivnosti Vodovoda na rekonstrukciji i modernizaciji naše vodoopskrbne mreže. Izmjenom zasuna omogućili smo veću fleksibilnost u mreži tijekom popravka kvarova. To znači da sada više neće biti potrebno zatvarati vodu na širem području u slučaju kvara, već će se to moći napraviti puno selektivnije, pa će tako tek manji broj naših sugrađana morati ostati bez opskrbe pitkom vodom za vrijeme trajanja radova“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako je bila riječ o iznimno zahtjevnom pothvatu zbog kojeg je trebalo i zaustaviti prometovanje vozila sa Splitskog puta prema Lapadu.

„Raskrižje na Domu zdravlja jedno je od najprometnijih u gradu. Stoga smo s građevinskim dijelom radova krenuli u nedjelju u 5 sati ujutro. Taj dan smo odabrali za izvođenje najvećeg dijela radova kako bi ometanje života stanovnika Dubrovnika sveli na najmanju moguću mjeru. Kako se radilo u trupu ceste ujedno smo morali i privremeno preusmjeriti promet, ali sve je odrađeno u najboljem redu i u najkraćem mogućem roku“ – rekao je Matušić te se zahvalio građanima na strpljenju prilikom izvođenja ovih radova.

Na mjestu sanacije trenutno se nalaze čelične ploče koje omogućavaju da vozila neometano prometuju tim raskrižjem dok betonsko okno koje je izrađeno prilikom ovih radova postigne zadovoljavajuću nosivost. Nakon što se taj proces dovrši preostaje samo ukloniti ploče i nanijeti novi sloj asfalta, što se očekuje kroz dvadesetak dana, a čime će ova investicija u potpunosti biti dovršena.