Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Šumet dobio značajno bolju vodoopskrbu

27.06.2019 u 13:47

Crpnu stanicu Šumet i istoimenu vodospremu umjesto dotrajale cjevi sada povezuju novi tlačni i gravitacijski cjevovod, čime je opskrba pitkom vodom ovog naselja značajno poboljšana.

„Vodoopskrba Šumeta odvijala se putem starog  tlačno-gravitacijskog cjevovoda, što znači da se prvo putem pumpi punila vodosprema, a potom se gravitacijski voda putem iste cijevi puštala prema naselju. Ovim projektom odvojili smo tlačni dovod do vodospreme i gravitacijski odvod, tako da smo sustav modernizirali i uskladili s najvišim standardima“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ukupno je položeno 1,2 kilometra cjevovoda, a radovi su bili vrijedni oko 430 tisuća kuna. U sklopu ove investicije položene su i cijevi za opskrbu vodospreme električnom energijom te optički komunikacijski kabel koji će omogućiti siguran prijenos podataka iz vodospreme te tako bitno poboljšati mogućnost nadzora nad funkcioniranjem objekta.

„Glavni dio investicije riješili smo u roku od 60 dana i putem novog cjevovoda nastavili opskrbljivati tamošnje stanovnike. Bilo je preostalo riješiti neke dodatne detalje, poput dodatnih okana, a sada smo i to dovršili i tako uspješno zatvorili još jednu investiciju Vodovoda“ – rekao je Matušić te dodao kako iako je ovom investicijom unaprijeđen sustav vodoopskrbe Šumeta tu nije kraj radovima u ovom naselju. Naime, Vodovod u skoroj budućnosti namjerava pokrenuti i projekt rekonstrukcije cjelokupne tamošnje mjesne mreže, čime će se dugoročno osigurati stabilno funkcioniranje opskrbe pitkom vodom na tom području.