Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

U noćnoj akciji Vodovod rekonstruirao cjevovod do Minčete

06.03.2019 u 13:34

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je dotrajali cjevovod kojim se pitkom vodom preko Ulice iza Grada i tvrđave Minčeta opskrbljuje dio povijesne jezgre Dubrovnika. Nedavni kvar na tom cjevovodu uzrokovao je pojavu vlage na kolniku ispod njegove trase, pa je zbog složenosti ovog pothvata koji je uključivao i radove na visini bilo potrebno zatvoriti promet na tom području.

„Uzrok kvara bila je dotrajalost cjevovoda. Iako je u pitanju bila cijev s kojom do sada nije bilo problema, odlučeno je zbog starosti tog dijela mreže izvršiti zamjenu kompletnog cjevovoda na tom području“ -  rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, koji je napomenuo i da su radovi rađeni u noćnim satima upravo kako bi se ometanje prometa na tom području svelo na najmanju moguću razinu.

„I ova investicija je nastavak naših aktivnosti na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje u povijesnoj jezgri. Do sada smo uspješno dovršili projekte rekonstrukcije vodovodnih cjevovoda u Ulici od Tabakarije i Hliđinoj ulici te mreže odvodnje na više lokacija, uključujući i Ulicu Marina Getaldića, a trenutno se vrše radovi na rekonstrukciji vodovodne i hidrantske mreže na Pelinama. Kako je ovaj cjevovod značajan za opskrbu povijesne jezgre, odlučili smo i ovdje zamijeniti dotrajalu cijev, umjesto da samo saniramo mjesto puknuća. Cilj nam je dugoročno osigurati što kvalitetniju opskrbu pitkom vodom svih dijelova grada i zato se u pravilu, kad god je to moguće, odlučujemo na rekonstrukciju barem dijela vodoopskrbne mreže na kojoj se dogodi kvar“ – zaključno je izjavio Matušić te uputio pohvalu djelatnicima Vodovoda koji su ovaj iznimno zahtjevan pothvat izveli u najkraćem mogućem roku.