Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod izgradio mjesnu mrežu u Dračevom selu

23.08.2019 u 12:19

Vodovod Dubrovnik dovršio je projekt izgradnje mjesne mreže u Dračevom selu. U sklopu ove investicije izgrađeno je novih 580 metara cjevovoda, većinom od nodularnog lijeva, a djelomično i pocinčanih cijevi, a radovi su sveukupno trajali tri mjeseca.

„Problem opskrbe Dračevog sela pitkom vodom trajao je desetljećima. Iako su tamošnji stanovnici imali pitku vodu, u biti nije postojala mjesna mreža već su se kućanstva opskrbljivala putem zasebnih privatnih instalacija koje su dovodile vodu od šahta s vodomjerima na početku naselja do njihovih kuća. Zbog neodgovarajuće kvalitete i načina ugradnje, kao i velike duljine te starosti tih cijevi, često je dolazilo njihovog pucanja. Stoga smo odlučili pokrenuti ovu investiciju i izgraditi modernu mjesnu mrežu i osigurati stanovnicima uvjete života primjerene 21. stoljeću“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako je ova investicija zapravo dugoročno rješenje za tamošnju opskrbu pitkom vodom.

Ovu, oko 490 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod je izveo vlastitim sredstvima, a u skoroj budućnosti pokrenut će se i projekt izgradnje mreže odvodnje otpadnih voda ovog područja, koji će se financirati novcem iz EU fondova putem projekta Aglomeracije Dubrovnik.