Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod mijenja kanalizacijski sustav u uvali Lapad

20.02.2017 u 14:38

Vodovod Dubrovnik u periodu od sljedećih 15-ak dana u uvali Lapad intenzivno će raditi na zamjeni starog i dotrajalog kanalizacijskog sustava, kako bi se dugotrajno osiguralo čisto more na jednoj od najljepših i najposjećenijih dubrovačkih plaža. Dio je to aktivnosti usmjerenih na sanaciju svih kanalizacijskih objekata i mreže odvodnje u sklopu priprema za turističku sezonu, a koje je Uprava Vodovoda od ove godine uvela kao godišnju obvezu.

Radovi na obnovi kanalizacijskog sustava u uvali Lapad izvode se u suradnji s investitorom koji tamo trenutno izvodi radove. Tako je dogovoreno kako će investitor o svom trošku izvesti dio građevinskih radova, tj. potrebne iskope, dok će Vodovod izvršiti zamjenu i montažu cijevi. Dosadašnji cjevovod koji je star pola stoljeća zamijenit će moderne cijevi od stakloplastike, a napravit će se i nova reviziona okna. Ujedno Vodovod želi obavijestiti građane da u periodu zamjene cjevovoda može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda.

Novi sustav značajno će unaprijediti sustav odvodnje te osigurati dugotrajnu sanitarnu ispravnost na tom dijelu uvale Lapad.