Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod opet pregledava kanalizacijsku mrežu

16.05.2019 u 14:47

Vodovod Dubrovnik pokrenuo je godišnji pregled svih svojih kanalizacijskih objekata i mreže javne odvodnje na području Dubrovnika u sklopu priprema za turističku sezonu. Cilj je u što je većoj mjeri moguće osigurati neometano odvijanje svakodnevnog života građana i posjetitelja Dubrovnika tijekom tog najaktivnijeg dijela godine.

„Dubrovnik ima 110 km kanalizacijske mreže, 20 crpnih postaja, a u sklopu sustava odvodnje nalaze se i 2 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te jedna automatska rešetka. Riječ je o velikom i složenom sustavu i stoga ga pred svaku sezonu pregledavamo kako bi spriječili nastanak mogućih problema tijekom sezone“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić uz opasku kako je ova akcija samo nastavak aktivnosti na ovom polju jer djelatnici Vodovoda konstantno održavaju sustav odvodnje na cijelom području Dubrovnika, a posebice u povijesnoj jezgri grada.

U sklopu ove akcije sinoć je tako očišćena i pregledana crpna stanica „Stari Grad“ u povijesnoj jezgri, a pregled se nastavlja u narednom periodu.

„Trudimo se što manje ometati stanovnike i posjetitelje i stoga radimo i u noćnim satima kada to situacija zahtjeva. Prilagođavamo se i vremenskim prilikama koje nam ovih dana ne idu na ruku, ali bez obzira na sve cilj nam je dovršiti sve aktivnosti u što kraćem vremenskom roku“ -  zaključno je izjavio Lukša Matušić.

Za vrijeme odvijanja svih predviđenih aktivnosti, a zbog nužnog gašenja crpnih stanica prilikom njihovog pregleda, u sljedećih 20 dana može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda na za tu svrhu predviđenim incidentnim ispustima.