Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Zamjena cjevovoda u Teslinoj ulici pred dovršetkom

15.03.2019 u 11:25

Radovi Vodovoda Dubrovnik na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Nikole Tesle ušli su u posljednju fazu. Trenutno se radovi izvode na raskrižju Tesline ulice s ulicama Od sv. Mihajla, Od Batale i Lapadskom obalom, a posljednjih dana izvodili su se većinom u noćnim satima.

„Zbog što manjeg ometanja prometa odlučili smo ove radove odraditi u noćnim satima. Obzirom da je riječ o jako prometnom raskrižju nismo htjeli u potpunosti zatvarati promet, pa smo iznašli optimalno rješenje uz  posebnu regulaciju prometa. Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu ove investicije koji je uključivao i radove kroz sredinu samog raskrižja, a posebna pažnja se morala posvetiti i očuvanju postojeće ostale komunalne infrastrukture“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Podsjetimo, radovi se izvode u dužini od 270 metara, od zgrade Elektrojuga do Dalmatinske ulice. Vodovod na tom potezu mijenja dotrajale PVC cijevi koje su u prošlosti znale često pucati te umjesto njih postavlja novi cjevovod od nodularnog lijeva koji je značajno otporniji. Uskoro se očekuje i dovršetak radova.

„Predviđeno trajanje radova bilo je 60 dana, a trenutno smo ušli u zadnju fazu njihovog izvođenja. Vjerujem kako ćemo završiti do naznačenog roka, ali najbitnije je da moderniziramo ovaj cjevovod kako bi njime uspješno i sigurno opskrbljivali pitkom vodom naše potrošače i u budućnosti“ – zaključio je Matušić, uz opasku kako očekuje da bi se samo asfaltiranje moglo dogoditi u prvim danima travnja.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 600 tisuća kuna, od čega na građevinske radove otpada 400 tisuća, a ostatak na materijal i priključne cjevovode koji će također biti rekonstruirani. A dovršetkom radova dugoročno će se osigurati funkcioniranje vodoopskrbnog sustava na ovom području.