Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Kreće priključivanje na kanalizacijsku mrežu u Malom Zatonu

27.02.2017 u 15:46

Vodovod Dubrovnik poziva mještane Malog Zatona da podnesu zahtjeve za priključenje na sustav fekalne odvodnje. Nakon što su dovršeni svi radovi na izgradnji tamošnjeg kanalizacijskog sustava, uključujući i završne radove, tj. asfaltiranje ceste, stekli su se svi uvjeti za početak priključivanja na novoizgrađenu mrežu odvodnje.

Podsjećamo, izgradnjom ovog sustava te priključenjem tamošnjih korisnika Vodovod će riješiti i problem mogućeg onečišćenja izvorišta Palata jer će objekti koji se nalaze u njegovoj blizini i čije su septičke jame ugrožavale njegovu sanitarnu ispravnost sada biti priključene na kanalizacijsku mrežu. Cjelokupna investicija bila je vrijedna 6,7 milijuna kuna, od čega je projekt u iznosu od 90% sufinanciran od strane EU i Hrvatskih voda.

Iako za stavljanje ovog sustava u funkciju preostaje još dovršiti njegovo priključivanje na elektroenergetsku mrežu, u međuvremenu se mogu odvijati pojedinačni građevinski radovi na izgradnji samih priključaka,  tj. spajanju tamošnjih domaćinstava i gospodarskih objekata na Vodovodovu mrežu fekalne odvodnje.

Ovisno o brzini izvođenja radova od strane HEP-a, sustav bi mogao biti u funkciji do Uskrsa, a mještani koji podnesu zahtjeve u tom roku i spojeni.