Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Novi cjevovod za bolju i sigurniju vodoopskrbu Liechtensteinovog puta

13.09.2021 u 09:40

75 metara dotrajalog polietilenskog vodoopskrbnog cjevovoda na Liechtensteinovom putu zamijenjeno je novim cijevima od nodularnog lijeva.

„Metar po metar i dan po dan, sustavno rješavamo sve ove manje kritične točke na našem sustavu koje nisu obuhvaćene Aglomeracijom Dubrovnik. Sad je došao na red i Liechtensteinov put. Iako ovdje nema puno stambenih objekata kao u drugim dijelovima grada, ovaj dio mreže nam je bitan, a ona je tu bila poprilično stara i podložna kvarovima. Zato smo se odlučili rekonstruirati je i dugoročno osigurati neometanu opskrbu sustavno pitkom vodom“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ujedno je novi cjevovod i većeg profila od dosadašnjeg, što će u budućnosti osigurati bolje uvjete i sigurnost vodoopskrbe na cijelom tom području.

„Kad god rješavamo kritične točke trudimo se razmišljati proaktivno, dakle ne idemo samo riješiti postojeći problem nego gledamo i kako poboljšati ukupno stanje mreže. Tako nam je planu ovaj dio mreže povezati s cjevovodom u Ulici Josipa Kosora, čime ćemo dobiti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom u slučaju nekog većeg kvara. Postavljanje ovog novog cjevovoda većeg profila zapravo je prvi korak u ostvarenju tog cilja“ – pojasnio je Lukša Matušić.

Ova investicija koju je Vodovod financirao vlastitim sredstvima bila je vrijedna 220 tisuća kuna, a sami radovi trajali su tri tjedna. U sklopu njih rekonstruirani su i postojeći vodovodni priključci te je produžena hidrantska mreža.