Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Od danas vodoopskrbnim sustavom Topolo-Visočani teče pitka voda

08.04.2016 u 16:51

Voda iz vodoopskrbnog sustava Topolo-Visočani od danas se može koristit za piće zahvaljujući ugradnji uređaja za filtraciju tehnologijom tlače ultrafiltracije. Ovaj 250 tisuća kuna vrijedan uređaj Vodovod Dubrovnik ugradio je u vodospremu Topolo s ciljem rješavanja sve češćih problema koji su se pojavili na izvorištu iz kojeg se sustav opskrbljuje, a koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, što je u konačnici osiguralo mikrobiološku ispravnost vode te uspješno riješilo problem mutnoće. 

Ova investicija bila je nužna zbog sve učestalijih zamućenje i mikrobiološka opterećenja vode na izvorištu koja nije pod nadzorom djelatnika Vodovoda, a koja su izazvala stalnu potrebu za dodatnim kloriranjem vodosprema te onemogućavala korištenje vode za piće. Stoga je, kako bi se riješio ovaj problem i stanovnicima tog dijela Dubrovačkog primorja omogućilo korištenje pitke vode, Vodovod još prošle godine krenuo u nabavu ovog uređaja te pokrenuo potrebne radove kako bi se stvorili preduvjeti za njegovu uspješnu ugradnju.

Nove analize pokazale su kako sada voda iz vodoopskrbnog sustava Topolo-Visočani odgovara uvjetima propisanim u Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju i može se koristiti za piće.