Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Potpisan ugovor za izgradnju pročistača pitke vode

08.06.2016 u 17:04

Svečanost potpisivanja ugovora o izgradnji crpne stanice s uređajem za pročišćavanje vode za piće i pratećim infrastrukturnim objektom održana je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Ugovor su potpisali redsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović i regionalni direktor Degremonta/SUEZ Internationala Marco Marchisi.

Svečanosti su također prisustvovali izvršni i komercijalni direktor SUEZ-a Ralph Bartelmess i Samuel Fourneaux, zamjenica generalnog direktora Hrvatskih voda Fani Bojanić, direktor VGO Split Hrvatskih voda Mirko Duhović, direktor Transtec d.o.o. Ivan Majstorović, član Uprave Vodovoda Pero Mišković i tehnički direktor Ljubomir Medaković, te gradonačelnik Andro Vlahušić.

Gradonačelnik Vlahušić uvodno je izrazio zadovoljstvo što će građani Dubrovnika konačno imati pročistač pitke vode koji će se izraditi prema najsuvremenijim tehničkim standardima.

„Dugo smo govorili o pročistaču. Dubrovnik ga čeka dovoljno dugo, on je sad pred vratima. Mene su pozivali na ostavku navodeći kako je natječaj pao, a danas vidimo ne da je natječaj pao nego da imamo izvođača“, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović, dodavši kako je rok za izgradnju 12 mjeseci kao i da će Vodovod strogo nadzirati da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici.

„Vodovod neće dopustiti da se kasni s radovima. Dubrovnik je dovoljno dugo čekao izgradnju pročistača, vrijeme je da se on izgradi“, poručio je.

Potpisnik ugovora u ime izvođača, regionalni direktor Degremonta/SUEZ Internationala Marco Marchisio iskazao je  čast što je tvrtka koju predstavlja izabrana kao partner u projektu te je obećao kako će pročistač izgraditi u ugovornom roku.

Fani Bojanić je kazala kako su svi u Hrvatskim vodama suosjećali s problemom mutne vode u Dubrovniku. Dodala je kako će pročistač biti jedinstven u Hrvatskoj te kapaciteta da može osigurati potrebe za pitkom vodom na cijelom području Dubrovnika.

„Projekt će u ovom trenutku biti financijski osiguran sredstvima koje su Grad i Vodovod osigurali, ali je on i sastavni dio projekta EU Dubrovnik koji pripremamo te će retroaktivno biti financiran sredstvima Europske unije. Dubrovnik će biti veliko infrastrukturno gradilište. Radit će se uređaj za pitku vodu, nakon toga slijedi izgradnja kanalizacijskog sustava i uređaja za otpadne vode“, zaključila je Bojanić.

Podsjetimo, Vodovod Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskim vodama osigurao 566 milijuna kuna EU sredstava koja će se uložiti u osuvremenjivanje vodokomunalne infrastrukture. Pročistač pitke jest najvažniji, ali je također jedan od ukupno 30 projekata koji će se izvesti u sljedećem, četverogodišnjem razdoblju