Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Rekonstruirano važno vodoopskrbno čvorište u Gružu

14.10.2022 u 09:18

Sigurnija vodoopskrba i bolja protupožarna zaštita rezultat su rekonstrukcije dotrajalog zasunskog okna na spoju ulica Andrije Hebranga i Svetog Križa koju su u protekla dva dana izveli djelatnici Vodovoda Dubrovnik.

„Riječ je o značajnom čvorištu na našoj mreži pa, kako smo u tom oknu imali problema s dotrajalim zasunima koji su se počeli učestalo kvariti, odlučili smo rekonstruirati cijelo okno, kao i sve spojeve unutra. Konkretno, osim samih zasuna rekonstruirali smo i protupožarni hidrant, koji je sad većeg presjeka, te postojeće priključke. Bitno je naglasiti kako smo ovim radovima omogućili da, u slučaju kvara na mreži, bez vode ostane značajno manji broj potrošača na tom području“ – pojasnio je radove predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te najavio nove aktivnosti.

„Idući tjedan krećemo s rekonstrukcijama kritičnih točaka na području Lapada te nastavljamo s radovima u Ulici uz Posat, koje smo bili zaustavili zbog turističke sezone. Uskoro kreće i veći dio radova na projektu Aglomeracije Dubrovnik pa će dijelovi grada postati gradilište. Potrudit ćemo se da svi ti radovi što manje ometaju život naših sugrađana, ali trebat ćemo i njihovu suradnju kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu“ – rekao je Lukša Matušić te naglasio kako je cilj Vodovoda kombinacijom većih investicija kroz projekt Aglomeracije i ovakvih manjih zahvata na cijelom području Dubrovnika dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Investicija u Gružu bila je vrijedna oko 40 tisuća kuna, a iz Vodovoda su zahvalili građanima na strpljenju tijekom trajanja radova te zamolili za još malo strpljenja do utorka, kada bi trebao biti dovršen i građevinski dio radova na rekonstrukciji samog okna.