Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Ulica od borova dobila novi vodoopskrbni cjevovod

25.02.2022 u 11:44

Vodovod Dubrovnik postavio je novi vodoopskrbni cjevovod u Ulici od borova. 90 metara tamošnje dotrajale cijevi zamijenjeno je novim cjevovodom od pocinčanog čelika, čime su znatno poboljšane vodoopskrbne prilike u ovoj ulici.

„Ovo je još jedna ciljana investicija kojom smo željeli prevenirati problem i poboljšati opskrbu, ne samo u ovoj ulici već na cijelom području oko nje. Velike investicije su svima lako uočljive, ali za stabilnost sustava vodoopskrbe i odvodnje iznimno su bitni i ovakvi manji zahvati jer se njima sprječava nastanak kvarova koji bi mogli prouzrokovati prekide u vodoopskrbi za veće područje“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

„Izvođenje samih radova bilo je poprilično zahtjevno jer se radi o uskoj ulici pa se većina posla morala raditi ručno – od rezanja betona, kopanja rova do zamjene same cijevi“ – naglasio je Matušić te dodao kako je sve to uspješno odrađeno u roku od tri tjedna, a ulica sada vraćena u prvobitno stanje.

U sklopu ove 220 tisuća kuna vrijedne investicije koju je Vodovod realizirao vlastitim sredstvima prespojeni su i postojeći priključci, a stanovnici Ulice od borova dobili su dugoročno sigurnu opskrbu pitkom vodom.