Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod poziva stanovnike Mokošice da već podnesu zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

16.04.2024 u 13:53

Pripreme za puštanje u rad novoizgrađenog sustava odvodnje na području naselja Mokošica su u završnoj fazi, a tim povodom Vodovod Dubrovnik poziva stanovnike na tom području da već sad podnesu zahtjeve za priključenjem na mrežu javne odvodnje.

"Vodovod je pokrenuo radnje za tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole za novoizgrađeni kanalizacijski sustav u staroj Mokošici. Očekujemo da će izvođač radova početkom svibnja otkloniti sve utvrđene nedostatke na ovom sustavu i stoga smo ovim putem odlučili pozvati stanovnike da podnesu zahtjeve za priključak na kanalizacijski sustav" - izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te dodao kako je na području Mokošice napravljeno preko 2 kilometra nove mreže odvodnje te još pola kilometra vodoopskrbne mreže.

Radovi na području naselja Mokošica dio su Tendera 2.1 EU projekta Aglomeracije Dubrovnik, koji obuhvaća izgradnju i sanaciju sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Mokošica, Štikovica i Zaton, a ukupno su vrijedni 5,6 milijuna eura. U sklopu ove investicije ukupno je izgrađeno ili rekonstruirano 4,6 kilometara mreže odvodnje te 2,5 kilometara vodoopskrbne mreže.