Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod rekonstruirao 120 metara vodoopskrbne mreže u Zagrudi

07.10.2022 u 08:15

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je 120 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Putu dr. Josipa Lučića u Zagrudi. Umjesto dotrajale polietilenske cijevi sada je u tom dijelu Župe dubrovačke postavljena cijev od pocinčanog čelika.

„Na tom cjevovodu imali smo učestale kvarove pa smo stoga odlučili zamijeniti ga na cijelom potezu u toj ulici kako bi spriječili nastanak novih puknuća. Naravno, ujedno smo iskoristili priliku i da poboljšamo vodoopskrbne prilike na tom području“ – rekao je povodom završetka ove investicije predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako im je cilj riješiti sve kritične točke na cijelom području kojim upravljaju kao isporučitelj usluge javne vodoopskrbe -  dakle od Duboke Ljute od Žuljane, poboljšati uvjete vodoopskrbe te izgraditi sustave na onim dijelovima gdje trenutno ne postoje.

„Velike investicije rješavamo uz pomoć Europske unije, Vlade RH i Hrvatskih voda putem bespovratnih sredstava, ali postoje brojne ovakve manje točke koje iz raznih razloga nisu unutar onoga što EU financira. Zato koristimo svaku priliku da vlastita sredstva sačuvamo kako bi ih mogli investirati u ovakve zahvate koji možda nisu veliki obimom, ali su itekako značajni i tamošnjim stanovnicima i Vodovodu“ - zaključio je Matušić te se zahvalio stanovnicima na strpljenju tijekom trajanja radova.

Cjelokupna investicija bila je vrijedna oko 100 tisuća kuna, a Vodovod je financirao vlastitim sredstvima. U sklopu radova rekonstruirani su i postojeći priključci, a tamošnjim stanovnicima sada je dugoročno osigurana stabilna opskrba pitkom vodom.